KOMMUNIKÁCIÓS
MÉRNÖKÖK VAGYUNK

 

Van egy üzleti problémád?

Hozd el nekünk, mi az adattudomány, a technológia, fejlesztés és az adatvezérelt marketing eszközeivel mutatunk rá megoldást! Nálunk minden adatból indul és abban is végződik, így az üzleti sikereidet is pontos számokban mutatjuk meg.

Megoldásaink


Adatvezérelt marketing

A Business.Crane egyedülálló abban, hogy három, markánsan különböző szakterületet sikeresen integrált egy egységes szolgáltatási és termék portfólióba. Marketingkommunikációs szakértőink és tanácsadóink, kreatívok, és projekt managerek UX és CX alapokon terveznek és kiviteleznek olyan adatokra épülő kampányokat, amelyek segítségével a célcsoportot egyre jobban megismerve egyre hatékonyabban érik el. Ott, akkor és olyan formában, ahogy arra a célcsoport a legnyitottabb.

Adatanalitika

Adattudósaink, adatelemzőink és business analyst kollégáink dolgoznak egy csapatban, hogy az adattisztítás, -elemzés és -vizualizáció eszköztárával, az ügyféligényekhez legjobban illeszkedő üzleti döntéstámogató rendszereket, riportokat és dashboardokat építsenek. Saját fejlesztésű termékeinkkel ügyfélértéket számolunk, értékesítési tredeket vizsgálunk, mesterséges intelligencia alapú tranzakciós elemző megoldásunkkal vásárlási és demográfia adatokat konvertálunk look-alike célcsoportokká.

CRM

Felhőalapú, skálázható, gyorsan testre szabható CRM rendszerünk karbonbarát megoldást kínál ügyféladataid kezelésére. Fejlesztőcsapatunk a legkülönfélébb egyedi kéréseidet is megoldja, így bármilyen külső rendszer integrációját is. Tanácsadó kollégáink a rendszer napi szintű üzemeltetése mellett akár a marketing feladatok egy részét is leveszik válladról. Saját fejlesztésű eszközünkkel elég egyetlen hírlevelet összeállítani a teljes célcsoportodra, a szegmentálást és a perszonalizációt már a rendszer végzi el, AI segítségével.

Partnereink


Akiknek már támogattuk az üzleti sikereiket. Mérhető módon.

Referenciák


Mit tudunk hozzátenni cégedhez?

Saját fejlesztéseink segítenek egyetlen dashboardon nyomonkövetni céged összes kampányát, vagy látogatóid és vásárlóid teljes életútját, hogy reagálhass a viselkedésükre. Mindehhez semmi másra nincss szükségünk, mint felhasználói és vásárlói adatokra és interakciókra.

Blog


Olvass bővebben az adatvezérelt marketing aktualitásairól, és arról, hogy mit gondolunk az adattudományról, fejlesztésről, kommunikációról.

Ha e-mailben is szeretnéd megkapni, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Miért nem tud (jól) az AI magyarul?

A ChatGTP-hez hasonló, nagy nyelvi modelleken alapuló AI megoldások elképesztően jók abban, hogy megértsék a nekik címzett kérdéseket vagy kéréseket, és megfelelő választ adjanak rájuk. Legalábbis angolul. De miért látunk gyakran sokkal gyengébb eredményeket, ha magyar nyelvű tartalmat szeretnénk előállítani? Nézzük! Az amerikai Vox április közepi videója pont azt a kérdést tette fel, hogy amikor bármilyen nyelvet megtanulhatna egy AI, vajon megfelelően elsajátítja-e mindegyiket? Az elmúlt hetekben-hónapokban mi a Crane-nél is rengeteget foglalkoztunk az AI hírekkel, és egy egész sorozatban is összefoglaltuk, hogy mit látunk a marketinges alkalmazhatóságával kapcsolatban. De ezeket az eszközöket próbálgatva nagyon gyorsan belefutottunk abba, hogy kis piacként, a világ egyik legnehezebben tanulható nyelvével ritkán kapunk vissza olyan szöveget vagy fordítást, ami, ha nem is teljesen használhatatlan, nem igényel komolyabb utómunkát egy szövegírótól. Mi áll ennek a hátterében? Phil Edwards, a Vox senior video producere a Common Crawlhoz vezette vissza a problémát. Mi az a Common Crawl és miért érdekes nekünk? A Common Crawl Alapítvány egy kaliforniai székhelyű nonprofit szervezet, ők viszik azt a hatalmas webarchiváló projektet, ami 2008 óta ingyenesen letölthető és kutatható adathalmazokat szolgáltat bárkinek, aki kutatási, oktatási vagy akár üzleti célra használni akarja azt. Saját fejlesztésű crawler botjuk évente többször végigjárja a teljes nyilvános […]

Az AI jövője: menny vagy pokol?

A ’80-as évek gyermekeként megéltem már nagyobb robbanásszerű fejlődéseket technológiák, eszközök megjelenése és elterjedése kapcsán: személyi számítógép, mobiltelefon, internet, okostelefon, közösségi média. Mindegyik elképesztően intenzív volt, mégse fogható ahhoz, amit most tapasztalok a mesterséges intelligencia fejlődése és terjedése körül – amivel kapcsolatban azért érdemes megjegyezni, hogy ennek terjedési sebessége, a vele foglalkozó tömeg mérete és a vélemények publikálásának lehetősége nagyban köszönhető az előbb említett telekommunikációs technológiák hétköznapivá válásának. Minél többet foglalkozom a témával, annál extrémebb szélsőségeket látok mind a lehetőségekben, mind a veszélyekben. Erről mutatok most egy gyors gyűjtést, hogy az elmúlt hónapban milyen hírek és eszközök jöttek szembe és melyik milyen jövőt jósol az AI-nak és az emberiségnek – és egyes esetekben a marketingszakmának. #GPT: Terjed az AutoGPT, ami egy olyan megoldás, ami saját magának írja a promptokat: képes tehát egy problémához kapcsolódó összes részfeladat önálló megoldására emberi beavatkozás nélkül. Ez alapvetően egy fejlesztői eszköz, tehát laikusként nem fogod tudni használni (Python 3.8 kell hozzá, egy OpenAI API kulcs és egy Pinecone API kulcs, aztán pedig egy parancssoros felhasználói felület, pl. PowerShell), de gondolom idő kérdése, hogy legyen majd egy nagyközönség számára is könnyen használható változata. Vagy éppen versenytársa. Nem ismerem még a korlátait, az viszont számomra biztosnak tűnik, […]

A szabályok tereljék felelős és etikus irányba az MI-t – KÜRT Akadémia meetup beszámoló

Folyamatosan fejlődő világunkban fontos, hogy figyeljük a technológia változásokat. A generatív mesterséges intelligencia rendszerekkel ismerkedve számos kérdés merülhet fel bennünk. Ügyvezetőnk Huszics György és ügyfélkapcsolati igazgatónk Szepes Zsolt nemrég a KÜRT Akadémia Law & AI meetupjára kapott meghívást, ahol a generatív mesterséges intelligencia üzleti perspektívájáról és a kommunikációs szakmában való alkalmazásáról tartottak előadást. A következőkben a KÜRT Akadémia beszámolóját hoztuk el, amiben több szempontból is tisztább képet kaphatunk az AI eszközök jelenlegi helyzetéről, történetéről, valamint szabályozásáról is. Az MI-alapú megoldások már a mindennapjaink részét képezik, de a jogi szabályozás még várat magára. Hogyan lehet olyan törvényeket alkotni, amik nem gátolják meg az innovációt, mégis kereteket szabnak az MI térhódításának? A Kürt Akadémia meetupján meghívott szakértők üzleti, fejlesztői és jogi szempontból is körbejárták a témát. “A technológia a barátod” – ez a kijelentés fogadta a 2023. március 30-ai Law & AI meetup résztvevőit a CEU kivetítőjén. Az előadók ebben egyetértettek, bár mindannyian különböző nézőpontokból közelítették meg a témát. Az est házigazdája Huszics György, a Crane | Carbon.Crane ügyvezetője, a DIMSZ elnöke az üzleti perspektívát képviselte. Domokos Márton, a CMS ügyvédi iroda szenior tanácsadója, a CEE Regionális Adatvédelmi Csoport koordinátora jogi nézőpontot vitt a beszélgetésbe. Varga Gábor, mesterséges intelligencia és digitális innováció […]

Hírlevél

Szeretnéd e-mailben megkapni legfrissebb híreinket? Iratkozz fel! Ígérjük, csak akkor küldünk hírlevelet, ha egy fontos információt osztunk meg, vagy többet egyszerre. Így is csökkenthető az e-mailek karbonlábnyoma.